lunes, 30 de noviembre de 2009

Malalties de transmissió sexual

Les MTS són infeccions produïdes per microorganismes (microbis) que es poden transmetre per les relacions sexuals. Abans es deien malalties venèries.
Les MTS afecten fonamentalment qualsevol persona que mantingui relacions sexuals sense utilitzar preservatiu amb una persona infectada per aquestes malalties que ara han tornat a ser un problema. És fàcil contagiar-se si es canvia sovint de parella o quan la parella habitual té, per la seva banda , altres relacions sexuals i no es posa el condó. El VIH també es contagia així, lamentablement per a qui el contrau.
Les MTS es contagien per les mucoses, vagina, anus, boca i per la sang (ferides produïdes al realitzar sexe violent o per la menstruació). I són clamídies, gonocòccia, tricomoniasi, sífi lis, condilomes, herpes, hepatitis A i B i el VIH.
En cas que tingui dolor o picor o li surtin úlceres, butllofes o supuracions, cal que vagi a un metge. També convé consultar els professionals quan s’han tingut relacions sexuals no protegides; és a dir, sense utilitzar el preservatiu, encara que no es tingui cap símptoma.
Si s’utilitza un altre mètode anticonceptiu o s’estigui a la menopausa, s’ha d’usar el preservatiu; és millor prevenir que lamentar.
Moltes associacions, com ara l’ACASC, podem informar-te telefònicament o personalment.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Estupendo artículo, tenemos que educar desde muy jóvenes para que el futuro sea mejor para todos, siempre usar preservativo y enseñar las vías de contagio. Para quien tenga dudas, o alguien que piense que nunca encontrará pareja (como era mi caso) para tener una relación única, que no piense así, no se puede comprometer un futuro maravilloso, por 5, 10 o 30 minutos de necesidad fisiológica, pensar con la cabeza, y plantearlo seriamente antes de empezar, pensad también en la gente que os quiere y se preocupa por vosotros. Perdón por el tocho. Recordad, siempre usar preservativo, y siempre apoyo a quienes lo han descubierto tarde. A los de la web, seguid con este estupendo trabajo, sois los mejores.

Anna Tomasi dijo...

Gracias, me gusta mucho tu comentario.
Una aclaración,este es el blog, tal vez has querido aprovecharlo también para la web, bueno se agradece tambien.
Aprovecho para desearte que pases una feliz Navidad y tus sueños se reañicen.