martes, 20 de noviembre de 2007

20è ANIVERSARI ACASC


Associació Ciutadana Antisida de Catalunya, ACASC: 20è aniversari, 20 anys de tasca adaptada a l'evolució de la malaltia. I ens regalem una nova seu, tot i com està el mercat.

L'ACASC és pionera a casa nostra en el camp de l'atenció a persones afectades, prevenció, sensibilització, formació, voluntariat, per resumir amb 5 paraules 20 anys de treball.

Ha evolucionat igual que ho han fet les circumstàncies que han vingut rodejant la malaltia. Un primer moment, l'esclat, en què el col•lectiu homosexual va ser el primer en donar l'alarma, patir les conseqüències de la malaltia -a nivell de salut i estigma- i també el primer col•lectiu en prendre i reivindicar mesures. En un segon moment, afortunadament (per l'efecte en la disminució, que no desaparició, de l'estigma), ja no eren els grups, sinó les pràctiques, les que portaven el risc. I un tercer moment, ara, en què les vies de transmissió són bàsicament les relacions sexuals heterosexuals, i els avenços mèdics han avançat convertint gairebé la sida en una malaltia crònica però que, encara, porta a la mort i necessita un tractament interdisciplinar i biopsicosocial.

ACASC ha arribat també a compartir la seva experiència amb contraparts de Nicaragua, Perú, i altres països, entrant en el món de la cooperació internacional.

Declarada fa poc d'Utilitat Pública, i amb un nou programa de Voluntariat Hospitalari a l'Hospital del Mar de Barcelona, reconeguda a la Taula Penitenciària de la Generalitat pel Voluntariat a les Presons...

I ARA FA 20 ANYS. I ens regalem una nova seu

Dijous 22 a les 11h , al carrer Junta de Comerç 23, baixos (metro Liceu), Barcelona. Tel. 93 317 05 05.

Serà breu, i anirem a un pas, a veure al carrer Lluna, el nou local, un gran canvi.
Carrer Lluna, 11. Barcelona, on hi haurà un pica-pica, què menys, més alguna sorpresa.

1 comentario:

Anónimo dijo...

HE LEIDO DEL BLOG DE el-xino y me ha gustado mucho en el cúal salen los problemas de los usuarios del ACASC y cada uno explica sus propias experiencias. La vida en la calle es muy dura, pues la mayoria tenemos tenemos una PNC que , en realidad no nos ayuda a nada.
Me gusta el murciélago. Hasta pronto Un cordial Saludo.